Bestaanszekerheid

Gemeenten kunnen het verschil maken voor grote groepen inwoners die problemen ervaren op het gebied van bestaanszekerheid. VNG Academie helpt daarbij door kennisdeling te faciliteren. Gemeenten kunnen bij ons terecht voor de nodige kennis en vaardigheden om beleid, wetgeving en uitvoering af te stemmen op de mogelijkheden en behoeften van inwoners. Met relevante onderzoeksresultaten, lerende netwerken trainingen helpen wij gemeenten om goed beslagen ten ijs te komen. Zo kunnen zij daadkrachtig zorgen voor voldoende woningen, werk stimuleren en participatie toepassen op de juiste manier.  

Aanbod

Cursus gemeentefinanciën voor niet-financiële ambtenaren

Alles wat u als niet-financiële ambtenaar moet weten van financiën in één dag, geïllustreerd aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden en casussen. Dat biedt de eendaagse cursus Gemeentelijke Financiën in één dag.
Investering
460
Duur
1 dag
Eerste startdatum
03 Okt. 2024
Locatie
Utrecht

Cursus gemeentefonds in één dag!

Investering
460
Duur
1 dag
Eerste startdatum
26 Sep. 2024
Locatie
Utrecht

Eendaagse basiscursus Gemeentefinanciën voor wethouders

Wat is voor u als wethouder echt belangrijk om te weten als het gaat om financiën? U bent op zoek naar inzicht in de gemeentelijke financiën en hoe u daarmee om kunt gaan in de praktijk? Niet het complete verhaal, maar wel zoveel dat u een goede gesprekspartner kunt zijn.
Investering
460
Duur
1 dag
Eerste startdatum
18 Okt. 2024
Locatie
Utrecht