Masterclass Sustainable Development Goals (SDG)

AmbtenarenSociaal domein
15
Max. deelnemers
1
Aantal dagen
Op aanvraag
Investering

Op 25 september 2015 zijn de lidstaten van de Verenigde Naties het eens geworden over de 17 Global Goals for Sustainable Development van de Post-2015 Development Agenda. Alle Global Goals hebben doelen die direct of indirect verband houden met het dagelijkse werk van een lokale overheid. Dit heeft tot gevolg dat de lokale overheid in de beste positie is om deze mondiale doelen te koppelen aan wat er lokaal moet gebeuren. 

Wilt u als lokale overheid uw burgers actief stimuleren om in actie te komen om lokaal impact maken op een of meer van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (ook Sustainable Development Goals of Global Goals genoemd)? Dan is deze masterclass wat voor u!

Naast het stimuleren en faciliteren van initiatiefnemers om zelfstandig initiatieven op te starten, wordt ook aandacht besteed aan het zichtbaar maken van deze initiatieven, inclusief hun gemaakte impact rondom de Global Goals binnen de gemeente. Door deze initiatieven te verbinden wordt geprobeerd een beweging van initiatiefnemers en stadmakers op gang te brengen die samen werken aan de Global Goals binnen hun regio.
Verder bespreken we ook de kansen die het realiseren van initiatieven via crowdfunding en/of crowdsourcing bieden. Doordat initiatieven in hun eigen netwerk geld, hulp en materiaal opleveren, wordt de bekendheid van en de betrokkenheid bij het initiatief en de Global Goals vergroot.

Gedurende de masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • de Global Goals en de lokale overheid
  • het stimuleren van lokale initiatieven om aan de slag te gaan met de Global Goals
  • de inzet van crowdfunding bij lokaal initiatief
  • het zichtbaar maken van lokale initiatieven
  • de impact van lokale initiatieven op Global Goals
  • het verbinden van initiatieven en initiatiefnemers binnen de gemeente

 

De VNG Academie werkt samen met ervaren Civic Crowdfunding docenten/adviseurs.
Deze masterclass wordt gegeven door Danielle Gouman. Zij is Global Goals adviseur bij Voor je Buurt.

Ook interessant voor u