Tip!

Train de trainer VNG Cybergame

VNG Den Haag, VNG Den Haag, VNG Den HaagAmbtenarenInformatiesamenleving
16
Max. deelnemers
1
Aantal dagen
Landelijk
Locatie
Kosteloos
Investering

De VNG vindt het belangrijk dat digitale incidenten worden voorkomen. Er is een nieuwe cybergame ontwikkeld, speciaal voor gemeentebestuurders en ambtenaren die  verantwoordelijk zijn voor informatieveiligheid en openbare orde en veiligheid. 

De cybergame laat zien dat een digitaal incident impact kan hebben op zowel binnen als buiten het gemeentehuis. Hoe ga je hier als gemeentebestuurder mee om? Hoe communiceer je en hoe zorg je ervoor dat je ‘in control’ blijft? De verwevenheid van de digitale en de fysieke wereld laat zien dat je als gemeentebestuurder een rol hebt te vervullen. Maar hoe ziet die rol er dan uit?

De nieuwe VNG cybergame zal onder andere in de veiligheidsregio’s worden gespeeld. Ook gemeenten kunnen de cybergame spelen binnen de eigen organisatie, samen met het college B en W.

Vanaf 2020 organiseert VNG Academie in opdracht van de VNG diverse train-de-trainer sessies waarin gemeentelijke moderatoren worden opgeleid om de cybergame in de eigen organisatie te kunnen uitvoeren. Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u zich aanmelden bij de VNG Academie via dit aanmeldformulier.

Ook interessant voor u