Workshop Kunstmatige intelligentie (KI) voor gemeenten

Utrecht, UtrechtAmbtenarenInformatiesamenlevingBedrijfsvoering
15
Max. deelnemers
1
Aantal dagen
Landelijk
Locatie
€ 520,-
Investering
Helpt deze technologie om de gemeenten dichter bij de burger te brengen? Tijdens deze inspirerende workshop maakt u op een luchtige, interactieve en niet-technische manier kennis met kunstmatige intelligentie (KI). Wat is het, wat zijn de mogelijke kansen en waar liggen de risico's of onopgeloste vraagstukken in gemeentelijke context. Met behulp van enkele casussen wordt de toepasbaarheid van KI in uw eigen gemeente besproken.
Het programma omvat in grote lijnen:
  • Introductie kunstmatige intelligentie, theoretisch kader;
  • praktische toepassingen van kunstmatige intelligentie;
  • kunstmatige intelligentie binnen gemeenten, waar u op moet letten;
  • casuïstiek deelnemers;
  • stappenplan implementatie kunstmatige intelligentie.
De volgende vragen komen tevens aan de orde:
 
Wat is Kunstmatige intelligentie?
Hierbij gaan wij in op de historie van Kunstmatige intelligentie, maar toelichting van verschillende concepten. Wat is machine Learning? Wat is deep learning?
 
Hoe werkt Kunstmatige intelligentie?
Hierbij gaan wij in op hoe je een Kunstmatige intelligentie kunt trainen. Wij gaan in de technische mogelijkheden, maar vooral ook de beperkingen daarvanI Denk aan overfitting, underfitting, accuracy.
 
Kansen van Kunstmatige intelligentie?
In dit derde stuk behandelen we interessante cases waarin Kunstmatige Intelligentie nu al toegevoegde waarde biedt.
 
Risico’s van Kunstmatige intelligentie
Het vierde deel van het programma draait om “de donkere kant van Kunstmatige Intelligentie”. Wat zijn de valkuilen en risico’s. Denk aan transparantie van algoritmes, ethische vraagstukken, strategisch gedrag, et cetera
 
Wat kunnen gemeenten met Kunstmatige intelligentie?
In deze laatste stap gaan we een discussie met aanwezigen waar wij en zij kansen zien liggen in hun organisatie.
Deze ééndaagse workshop wordt uitgevoerd door specialisten in kunstmatige intelligentie met praktijk ervaring binnen gemeenten. 
De workshop is bedoeld voor betrokken professionals die willen blijven ontwikkelen en medeverantwoordelijk zijn voor de strategische koers van gemeenten. Ook voor beleidsambtenaren, informatiemanagers, managers bedrijfsvoering, managers informatievoorziening die inzicht willen krijgen in de mogelijkheden van het versnellen van de gemeentelijke innovatie is deze workshop interessant. 
 
Er is veel ruimte om goede voorbeelden te delen, te reflecteren op wat u heeft geleerd, en het ontwikkelen van nieuwe oplossingsrichtingen die u direct meeneemt naar uw eigen werkplek en organisatie.

Ook interessant voor u