E-Learning Aanpak Laaggeletterdheid

Max. deelnemers
Onbeperkt
Investering
Op aanvraag
Voor wie?
Ambtenaren

Schrijf je nu in!

Start E-learning Brochure
  • De praktijk centraal
  • Actueel én specifiek voor gemeenten
  • Op maat door heel Nederland

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de aanpak van laaggeletterdheid en het inkopen van cursussen Nederlandse taal, rekenen en digitale vaardigheden voor volwassenen die hier moeite mee hebben. Maar hoe vind je de diverse doelgroepen, hoe motiveer je hen, en hoe zorg je voor educatie-aanbod dat van goede kwaliteit is? In de e-learning Aanpak Laaggeletterdheid leer je hier alles over.  

De E-learning Aanpak Laaggeletterdheid bestaat uit drie modules en is vooral bedoeld voor startende beleidsmedewerkers:

  • Module 1 – Aanbesteding
  • Module 2 – Monitoren
  • Module 3 – Werving van laaggeletterden

Module 1 bied je handvaten waarmee je aanbestedingen voor educatieaanbod ‘in de markt’ kunt zetten. Met module 2 krijg je inzicht in de manier waarop je doelstellingen van educatieaanbod kunt monitoren. De visie van de gemeente blijkt hierbij een belangrijk element. Module 3 gaat over het gericht kiezen van een doelgroep en het werven van laaggeletterden. Na de modules ben je goed voorbereid om samen met (regionale) organisaties gezamenlijk tot actie over te gaan. Veel succes met (toekomstige) projecten!

De modules bestaan uit informatie, vragen, videofragmenten en een test-jezelf-gedeelte. De geschatte tijdsinvestering is ongeveer 30 - 45 minuten per module, afhankelijk van voorkennis.

NB. Om de modules te volgen moet je een profiel aanmaken. Zodra deze is geactiveerd door de moderator, krijg je (gratis) toegang tot de modules.