Dare to change! Inspiratiedag over de nieuwe rol van managementassistent binnen de veranderende lokale overheid

Incompany
AmbtenarenPersoonlijke ontwikkeling
20
Max. deelnemers
1
Aantal dagen
Op aanvraag
Investering
Onder invloed van nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen is onze samenleving en de lokale overheid aan het veranderen. Burgers willen steeds meer zelf de problemen in hun lokale woonomgeving oplossen, dat samenspel maakt dat gemeenten meer moet meebewegen en faciliteren in plaats van controleren en top down de regie houden. Wat vraagt deze transformatie van u als ambtenaar en meer in het bijzonder van u als bestuurs- of managementassistent? Welke stappen gaan u en uw team zetten? En ook, wat gaan u en uw team niet meer doen? Probleemoplossend vermogen, creativiteit en kunnen samenwerken zijn de competenties die u helpen om een sterker klankbord te worden voor het bestuur of management; een assistent die het nieuwe sturen en organiseren van de overheid begrijpt, flexibel en creatief inspeelt op onverwachte taken en snel en adequaat handelt in een steeds veranderende omgeving.

De prijs is inclusief lunch, documentatiemateriaal en de boeken Groeien naar lean & meaningful management support en Lenig denken.
Het programma omvat:
  • Met een frisse blik naar je vakgebied kijken (Annemarie de Martines)
  • Game change (Ronald Bos)
  • Lenig denken (Marenthe de Bruijne)
09.00 – 09.30 uur   
Inloop met koffie/thee
 
 
09.30 – 09.40 uur    Kickoff door Annemarie de Martines
   
09.40 – 12.15 uur
Workshop 1: Met een frisse blik naar uw vakgebied kijken
Annemarie de Martines neemt u mee in de ontwikkelingen in uw vakgebied en geeft u nieuwe inzichten, waarmee u het verschil kunt maken.
 
 
12.15 – 13.00 uur     Lunchpauze
   
13.00 – 14.20 uur   
Workshop 2: Game change
Ronald Bos gebruikt muziek als metafoor om u te laten inzien dat ook u mee kunt bewegen met alle veranderingen die u om u heen ziet gebeuren en hoe u morgen al vernieuwing kunt doorvoeren.
 
 
14.20 – 14.30 uur Koffie/theepauze
   
14.30 – 16.15 uur     Workshop 3: Lenig denken
 
Marenthe de Bruijne leert u hoe u met technieken voor creatieve denkkracht snel en gestructureerd op nieuwe ideeën kunt komen.
Aan de hand van praktische voorbeelden rekt u uw eigen denkkaders steeds verder op. Daarmee kunt u uw voordeel doen.
 
 
16.15 – 16.30 uur 
Concrete acties om direct mee aan de slag te gaan in de praktijk:
Aan het einde van de dag pakken we alles nog even samen: waar staat u nu, wat gaat u niet meer doen en wat heeft u nog te ontwikkelen of wat heeft uw team nog te ontwikkelen? Zo heeft u meteen concrete acties waar u mee aan de slag kunt.
   
De inspiratie dag is bedoeld voor secretaresses, bestuurs- en managementassistenten en projectondersteuners die willen vernieuwen, inspiratie op willen doen of behoefte hebben aan een energie-boost. Het is van meerwaarde wanneer je met meerdere collega’s tegelijk deelneemt, zodat je samen dezelfde ervaringen en beelden hebt. Hierdoor is het gemakkelijker het actieplan in de dagelijkse praktijk door te voeren.
  • Annemarie de Martines, consultant, trainer en auteur van Adieu Secretaresse, Hello Assistant en Groeien naar lean & meaningful management support, begeleidt verandertrajecten, ontwerpt en voert ontwikkelprogramma’s uit voor en met ondersteuners in de publieke sector;
  • Ronald Bos, organisatieadviseur en trainer, creatief vormgever van samenwerkingen. Gebruikt hierbij vaak muziek als metafoor. Hij heeft jarenlange ervaring bij de lokale overheid;
  • Marenthe de Bruijne, trainer en auteur van Lenig Denken. Helpt je originele oplossingen te bedenken, nieuwe invalshoeken te vinden en flexibel om te gaan met een veranderende werkomgeving.