Dare to change! Inspiratiedag over de nieuwe rol van managementassistent binnen de veranderende lokale overheid

UtrechtAmbtenaren
20
Max. deelnemers
1
Aantal dagen
Utrecht
Locatie
€ 498,-
Investering
Onder invloed van nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen is onze samenleving en de lokale overheid aan het veranderen. Burgers willen steeds meer zelf de problemen in hun lokale woonomgeving oplossen, dat samenspel maakt dat gemeenten meer moet meebewegen en faciliteren in plaats van controleren en top down de regie houden. Wat vraagt deze transformatie van u als ambtenaar en meer in het bijzonder van u als bestuurs- of managementassistent? Welke stappen gaan u en uw team zetten? En ook, wat gaan u en uw team niet meer doen? Probleemoplossend vermogen, creativiteit en kunnen samenwerken zijn de competenties die u helpen om een sterker klankbord te worden voor het bestuur of management; een assistent die het nieuwe sturen en organiseren van de overheid begrijpt, flexibel en creatief inspeelt op onverwachte taken en snel en adequaat handelt in een steeds veranderende omgeving.

De prijs is inclusief lunch, documentatiemateriaal en de boeken Groeien naar lean & meaningful management support en Lenig denken.
Het programma omvat:
  • Met een frisse blik naar je vakgebied kijken (Annemarie de Martines)
  • Game change (Ronald Bos)
  • Lenig denken (Marenthe de Bruijne)
De inspiratie dag is bedoeld voor secretaresses, bestuurs- en managementassistenten en projectondersteuners die willen vernieuwen, inspiratie op willen doen of behoefte hebben aan een energie-boost. Het is van meerwaarde wanneer je met meerdere collega’s tegelijk deelneemt, zodat je samen dezelfde ervaringen en beelden hebt. Hierdoor is het gemakkelijker het actieplan in de dagelijkse praktijk door te voeren.
  • Annemarie de Martines, consultant, trainer en auteur van Adieu Secretaresse, Hello Assistant en Groeien naar lean & meaningful management support, begeleidt verandertrajecten, ontwerpt en voert ontwikkelprogramma’s uit voor en met ondersteuners in de publieke sector;
  • Ronald Bos, organisatieadviseur en trainer, creatief vormgever van samenwerkingen. Gebruikt hierbij vaak muziek als metafoor. Hij heeft jarenlange ervaring bij de lokale overheid;
  • Marenthe de Bruijne, trainer en auteur van Lenig Denken. Helpt je originele oplossingen te bedenken, nieuwe invalshoeken te vinden en flexibel om te gaan met een veranderende werkomgeving.

In verband met het VNG Jaarcongres zijn wij dinsdag 26 en woensdag 27 juni niet op kantoor aanwezig. 
Hierdoor zijn wij telefonisch beperkt bereikbaar. Graag verzoeken wij u om uw vraag zoveel mogelijk per e-mail te stellen via vngacademie@vng.nl.
Deze mailbox wordt tijdens deze dagen regelmatig gelezen.

Vanaf donderdag 28 juni zijn wij weer aanwezig.

OK