Masterclass rollen van de overheidsjurist

UtrechtAmbtenarenBedrijfsvoering
16
Max. deelnemers
4
Aantal dagen
Utrecht
Locatie
€ 1950,-
Investering
Leer de kernwaarden van uw organisatie te vertalen naar uw dagelijks handelen. Verken uw eigen stijl. Kies de rol die de beste kans op resultaat biedt en ervaar hoe collega’s in andere gemeenten dat doen. Door inbreng van een eigen casus sluit deze masterclass nauw aan op uw praktijk. Overheidsjuristen kunnen meerdere rollen of strategieën kiezen, lettend op de situatie en gegeven de ‘eigen stijl’. Sommige overheidsjuristen leggen in hun werkzaamheden het zwaartepunt op de positie van loyaal ambtenaar, andere op die van tegenwicht biedend jurist. Er zijn ook juristen bij de overheid die hierin geen tegenstelling ervaren. De rol en stijl die een jurist kiest is relevant in een organisatie die regelgedreven is maar tegelijk wendbaar en adaptief moet zijn. De VNG Academie biedt deze masterclass aan (ervaren) overheidsjuristen binnen de rijks- en de gemeentelijke overheid. U brengt een eigen casus in. Met professionals gaat u aan de slag met de rollen in het proces en met het resultaat daarvan. 
De masterclass bevat de volgende onderwerpen:
  • Dag 1: Rollen van de overheidsjurist
  • Dag 2: Inzicht in uw eigen stijl
  • Dag 3: Verbinden van de theorie met uw praktijk
  • Dag 4: Feedback en presenteren

Vooraf: Ontdek uw sterke punten
Als deelnemer aan de masterclass ontvangt u het boek ‘Ontdek je sterke punten’. Vooraf leest u een klein deel van het boek door, maakt de bijbehorende test en levert deze twee weken voor de eerste bijeenkomst in. De docenten zorgen dat u tijdens de masterclass aan de slag kunt met uw eigen testuitslagen.
Overheidsjuristen binnen de rijks- en de gemeentelijke overheid die de regie nemen om hun professionele en persoonlijke effectiviteit verder ontwikkelen.
Het docentencorps bestaat uit een divers gezelschap van experts uit de wetenschap en de dagelijkse praktijk: G.J. Licht CMC (adviseur, trainer, coach, projectleider/ leiderschapstraject Maatschappelijke Ontwikkeling binnen gemeenten), mr. G. Kamps (o.a. vaardighedentrainer bij de Beroepsopleiding voor Gemeentejuristen).

Ook interessant voor u