Tijdloze principes om young professionals en trainees te boeien en binden

Incompany
AmbtenarenBedrijfsvoering
In overleg
Max. deelnemers
In overleg
Aantal dagen
Op aanvraag
Investering
Momenteel is er een interessante dynamiek gaande op de arbeidsmarkt. Elk jaar zijn er minder starters, de behoeften van Young Professionals lopen uiteen en de percentages verloop en burn-out binnen deze generatie zijn significant hoog.
Tegelijkertijd bestaat in 2020 ongeveer 45% van de werkzame professionals uit de huidige generatie Y (geboren tussen begin jaren 80 en eind jaren 90) en zullen de oudere generaties uitstromen.

Dit benadrukt het belangrijk om Young Professionals (en trainees) op de juiste manier te boeien en binden aan je organisatie. Makkelijker gezegd dan gedaan, want wat beweegt deze groep nu echt? Waarom zijn zo onrustig en hoe bind je ze aan de organisatie? Wat hebben ze nodig om echt betrokken te blijven in hun werk, hoe blijf je de ontwikkeling stimuleren en zorg je voor een soepele samenwerking tussen de verschillende generaties?
Deze workshop richt zich op een aantal tijdloze principes en succesfactoren die voor elke organisatie belangrijk zijn om Young Professionals en trainees te boeien en binden. We zullen stap voor stap de zeven best practices en concrete voorbeelden doorlopen, om vervolgens te bedenken hoe de inzichten en strategieën praktisch zijn toe te passen in het alledaagse werk. Gezien het interactieve karakter zal er uiteraard genoeg ruimte zijn voor vragen, inbreng en samenwerking. 
Tijdens het programma zullen we onderstaande 7 principe shifts doorlopen met inzichten, voorbeelden en een eerste aanzet op het toepassen in de eigen organisatie of afdeling. Voor achtergrond informatie, zie ook dit LinkedIn artikel.

1. Cultuur: Van status naar kracht.
2. Selectie: Van de beste kandidaat naar de juiste werknemer.
3. Werk: Van functie naar betrokkenheid
4. Feedback: Van competitie naar community
5. Groei: Van beoordeling naar mastery
6. Waardering: Van tijd naar toegevoegde waarde
7. Impact: Van verandering naar resultaat 
Deze workshop wordt verzorgd door Justin Junier MSc (1986) oprichter van Superheld.nu. Justin is afgestudeerd psycholoog, trainer en ondernemer. Hij droeg bij aan het boek ‘Business Model You’ en is auteur van het boek ‘Innerlijke Superheld’. Afgelopen jaren volgde 1000+ Young Professionals live zijn workshops, trainingen en events. Online lezen elke week 4000+ YP de nieuwsbrief. Afgelopen jaren heeft hij met uiteenlopende organisaties, trainees en coördinatoren samengewerkt met de workshop ‘van trainee naar professional’. Deze ervaringen waren aanleiding voor een reeks scherp geschreven en populaire LinkedIn artikelen met de titels: “3 redenen waarom 60% van de trainees vertrekt na hun traineeship.”, “Schrap het traineeship” en meer.

Ook interessant voor u