Training politieke debatvaardigheden en scan voor raadsleden

Incompany
RaadsledenPersoonlijke ontwikkeling
15
Max. deelnemers
1
Aantal dagen
Op aanvraag
Investering
Debatvaardigheden spelen in de politieke arena een cruciale rol. Zowel naar collega-raadsleden als naar de burger en binnen het college zijn debatvaardigheden onontbeerlijk: zij maken u overtuigend. Tijdens deze training krijgt u deze belangrijke vaardigheden onder de knie. Een ervaren debater helpt uw bij het krachtig, overtuigend en effectief brengen van uw boodschap zodat u uw politieke doelen kunt realiseren. Door veel te oefenen leert u zowel de theorie als de praktijk van het debatteren.
Om tijdens het programma een sterke koppeling tussen de theorie en praktijk te kunnen realiseren en waarborgen, werkt de VNG Academie met trainers die ruime ervaring hebben met gemeenten. Zij beschikken naast inhoudelijke kennis over ruime didactische ervaring zodat aansluiting bij leerdoelen en leerwensen zijn gegarandeerd. De training heeft het karakter van een basistraining en wordt door één trainer begeleid. Indien uw gemeenteraad groter is dan het maximaal aantal personen, u meer verdieping of interactie wenst, dan is het mogelijk dat de training door twee of meerdere trainers wordt verzorgd. Het is ook mogelijk om meerdere dagdelen te plannen.
Tijdens de training gaat u aan de slag met hoe u uw politieke doelen in eerste en tweede termijn succesvol kunt behalen. Onderstaande onderwerpen staan daarbij centraal:
  • kort en krachtig uw standpunt maken;
  • aantrekkelijk spreken;
  • argumenten kundig onderbouwen;
  • voorbereidingstips;
  • interrupties;
  • scherpe vraagtechnieken.

De trainer bespreekt de inhoud van de training vooraf met de griffier.

Debatscan (optioneel)
De debatscan biedt de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de debatcultuur en kwaliteit. In de debatscan wordt een raads- of commissievergadering zo objectief op verschillende punten geobserveerd. De scan beoordeelt zowel individuele raadsleden als de gehele raad op gedrag en vaardigheden. Zo krijgt u een praktisch en direct bruikbaar advies.

Combinatie scan en training (optioneel)
Voor een optimaal effect kiest u voor zowel de debatscan als de training politieke debatvaardigheden. U kunt ervoor kiezen om eerst de debatscan uit te voeren en daarna de training debatvaardigheden te volgen. Een andere mogelijkheid is om eerst de debatscan te doen en daarna de training en na een periode opnieuw de debatscan uit te voeren.


 

Ook interessant voor u