Training Succesvol in de raad. Haal het beste uit uzelf tijdens uw zittingstermijn.

Raadsleden
12
Max. deelnemers
1
Aantal dagen
Een droomstart maken als gemeenteraadslid, dat wilt u natuurlijk ook. In de training Succesvol in de raad leert u een goed profiel te maken en leert u hoe u uw zichtbaarheid en invloed in de raad kunt vergroten.
Als deelnemer maakt u voor uzelf een profiel en een werkplan voor de komende jaren. U volgt deze training samen met andere raadsleden in Nederland, zodat u uw netwerk kunt vergroten en van elkaar kunt leren. We werken in kleine groepen zodat er veel ruimte is voor persoonlijke adviezen. Vooraf en na afloop van de training kunt u (tegen een meerprijs) optioneel gebruik maken van coaching.
In de training staan we u met raad en daad bij, zodat u de hoge verwachtingen van uw achterban kunt waarmaken en uw zittingstermijn met een vliegende start kunt beginnen.
Bij deze training maakt het niet uit van welke politieke partij u bent: vooral uw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Bij het indelen van groepen zorgen we ervoor dat raadsleden van verschillende fracties uit dezelfde gemeente niet in dezelfde groep terecht komen.
 
Programma
9:00 uur        Ontvangst, koffie en thee
9:30 uur        Opening, programma, leerdoelen, kennismakingsoefening
10:15 uur      Politieke stijlen-test
11:00 uur      De 7 eigenschappen van effectieve raadsleden                 
12:30 uur      Lunch
13:30 uur      Journalistiek interview: wat zijn uw drijfveren?
15:00 uur      Individueel werken aan plan + korte presentatie
16:00 uur      Afsluiting
NB. Korte pauze worden flexibel ingepland (ongeveer elk uur een korte pauze)  
De training wordt gegeven door ervaren trainers die zelf jarenlange ervaring hebben als gemeenteraadslid. De VNG Academie werkt met trainers uit de (gemeentelijke) praktijk. Zo garanderen we tijdens het programma een sterke koppeling tussen de theorie en praktijk. De trainers beschikken - naast inhoudelijke kennis - over ruime didactische ervaring zodat ze maximaal kunnen aansluiten bij de leerdoelen en leerwensen van de cursisten.

Ook interessant voor u