Tip!

Workshop blockchain

Incompany
AmbtenarenInformatiesamenleving
20
Max. deelnemers
1
Aantal dagen
Op aanvraag
Investering
Waar begin 2016 alleen nog over blockchain werd gesproken zien we een jaar later al meer dan 30 pilottrajecten bij overheidsorganisaties, zowel op gemeentelijk als landelijk niveau. Het tekent de interesse in dit fenomeen. De vraag rijst of deze plotselinge aandacht wel of niet terecht is. Is er sprake van een hype of biedt blockchain daadwerkelijk nieuwe mogelijkheden om de dienstverlening van gemeenten aan burgers fundamenteel te verbeteren? Helpt deze technologie om de gemeenten dichter bij de burger te brengen? Tijdens deze inspirerende en wakkere workshop maakt u op een luchtige, interactieve en niet-technische manier kennis met blockchain. Wat is het, wat zijn de mogelijke kansen en waar liggen de risico's of onopgeloste vraagstukken in je gemeentelijke context. Met behulp van enkele casussen, van gehandicaptenparkeerkaart tot omgevingswet, wordt de toepasbaarheid in uw eigen gemeente besproken.
Het programma omvat in grote lijnen:
  • Introductie blockchain, theoretisch kader;
  • praktische toepassingen van blockchain;
  • blockchain binnen gemeenten, waar u op moet letten;
  • casuïstiek deelnemers;
  • stappenplan implementatie blockchain.
De workshop is bedoeld voor betrokken professionals die willen blijven ontwikkelen en medeverantwoordelijk zijn voor de strategische koers van gemeenten. Beleidsambtenaren, informatiemanagers, managers bedrijfsvoering, managers informatievoorziening die inzicht willen krijgen in de mogelijkheden van het versnellen van de gemeentelijke innovatie. 
Deze ééndaagse workshop wordt uitgevoerd door gemeentelijke blockchainspecialisten met praktijkervaring binnen gemeenten, zij kunnen voorbeelden uit de praktijk noemen.  

Ook interessant voor u