Workshop nieuwe economie en samenleving

Incompany
Ambtenaren, Burgemeesters, RaadsledenBestuur en Veiligheid
In overleg
Max. deelnemers
1
Aantal dagen
Op aanvraag
Investering
Deze workshop gaat over de veranderingen in de economie en samenleving. Wat betekent de veranderende economie en samenleving voor mensen, wijken, gemeenten, organisaties, de samenleving? Hoe kun je daar zelf mee aan de slag? De workshop is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de veranderingen in de samenleving. Transitie naar een duurzame economie en leefomgeving; iedereen die voelt dat dat ook iets betekent voor de rol en bijdrage van een gemeente; pionierende ambtenaren en programmamanagers die zoeken naar andere werkvormen om meer integraal en in co-creatie met inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties hun werk uit te voeren. Domeinen: sociaal, economie, leefbaarheid, ruimtelijk beleid, opgave-gestuurd werken, omgevingswet, energietransitie. Voor deze training is geen voorkennis vereist.
In grote lijnen komt het volgende in deze workshop aan de orde:
  • transities in de zorg, economie, energievoorziening, werk en inkomen en klimaatverandering;
  • systeeminnovatie, sociaal ondernemen, nieuwe businessmodellen, anders organiseren en co-creatie;
  • wat er gaande is in de wereld, in systemen, in Nederland, in de regio, in sectoren, in organisaties en personen;
  • wat er nu zo anders is aan die nieuwe economie en samenleving;
  • hoe je als gemeente, samen met inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties, gebruik kunt maken van de nieuwe kansen die hier ontstaan.
Carla Onderdelinden is ondernemer en pionier in de nieuwe economie, netwerkbouwer, procesbegeleider en founder van de all inclusive -wijk. Patricia van der Haak is ondernemer en pionier in de nieuwe economie, conceptontwerper en founder van de all inclusive-wijk. Patricia en Carla leerden elkaar kennen als collega’s bij de provincie Gelderland. Daar verkenden ze wat de veranderende samenleving betekent voor de bestuursstijl van de provincie. Uit dit werk is hun bedrijf Transitiereizen voortgekomen. Carla en Patricia ontrafelen hoe je een nieuwe economie en samenleving aan de gang krijgt en passen dat toe in de praktijk en in hun eigen leven.

Ook interessant voor u